Beste single malt whisky ter wereld komt uit Taiwan

Geen Schotse of Japanse whisky heeft de titel van ’s werelds beste single malt whisky 2015 gekregen, maar een whisky met een zoete, pruimige en droge smaak uit Taiwan heeft de prestigieuze award in de wacht gesleept.

Nadat Jim Murray’s Whisky Bible The Yamazaki Single Malt Sherry 2013 uit Japan verkoos tot beste whisky ter wereld boven enkele Schotse merken, heeft nu alweer een andere groep de prijs gewonnen. De Kavalan Solist Vinho Barrique Single Cas Strength Whisky uit Taiwan is dit jaar de beste single malt whisky.kavalansolit.eb4c6123406.original

Het resultaat wrijft nogmaals zout in de wonden van de Schotse whisky-industrie en toont aan dat de Aziatische markt een te duchten speler is op de markt voor gedistilleerde drunken.

De whisky’s van Kavalan hebben een fruiting smaakprofiel dankzij het gebruik van verschillende vaten. De naam van de distilleerderij komt van de inheemse etnische groep die oorspronkelijk de bewoners waren van Yalin County.

Toen vorig jaar een Japanse whisky de award won, spraken de Britse media van een shock en een vernedering. Nu een whisky uit Taiwan opnieuw de Schotten aftroeft, zal de reactie niet malser zijn.

Dit zijn de andere grote winnaars van de World Whisky Awards 2015:

World’s Best American Whiskey 2015: Thomas H. Handy Sazerac Straight Rye Whiskey
World’s Best Blended Malt Whisky: Nikka Whisky Taketsuru Pure Malt 17 Years Old
World’s Best Blended Whisky: That Boutique-y Whisky Company Blended Whisky #1 – Batch 1
World’s Best Canadian Whisky: Forty Creek Confederation Oak
World’s Best Flavoured Whisky: Master of Malt Speyside Whisky Liqueur 40 Years Old
World’s Best Grain Whisky: Darkness! North British 18 Years Old Oloroso Cask Finish
World’s Best Pot Still Whisky: Redbreast Single Pot Still 15 Years Old