Zo klinkt Layla van Eric Clapton in het Sanskriet

Layla, een lied over de onmogelijke liefde van Eric Clapton voor de vrouw van zijn vriend George Harrison, wordt regelmatig beschouwd als één van de mooiste liefdesliedjes in het rockgenre. Derek en The Dominos speelden het nummer voor de eerste keer in 1971. Twintig jaar later kwam het opnieuw in de aandacht, toen Clapton een sublieme akoestische versie bracht, die ook meteen de Grammy voor Best Rock Song won. Vandaag de dag lijkt het lied nog steeds te leven.

Zo deelde de Indische muzikant Krish Ashok enkele weken terug zijn versie van Layla, getiteld ‘Leela’. Ashok en zijn collega’s SP Suresh en Vaishnavi Sundararajan zetten de oorspronkelijke Engelse tekst om naar het Sanskriet, een klassieke Indische taal die je kan vergelijken met het Latijn hier. Volgens de Indische nieuwssite NDTV is het nummer nu populair op de sociale media. Terecht? Oordeel zelf, hieronder kan je beide versies vergelijken.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/194690740″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”300″ iframe=”true” /]