Lotus onthult speciale editie van Elise voor twintigste verjaardag

Lotus  viert een speciale verjaardag. Het is vandaag twintig jaar geleden dat de eerste Elise werd gemaakt. Het automerk viert de mijlpaal met een nieuw model van de Elise.

De 20th Anniversary Special Edition Elise heeft lichte, zwarte wielen, even licht lederen of alcantara sportstoelen en een nieuwe sport-modus. De Elise staat al jaren bekend om zijn enorm lichte gewicht. Deze editie weegt maar amper 914 kilogram, wat minder is dan de Elise S edition. Dat betekent dat het nieuwe model van 0 naar 100 km/u kan versnellen in minder dan 4,6 seconden en een topsnelheid van 237 km/u heeft.lotus.4a60c100041.original

Twintig jaar geleden nam Lotus een moedige beslissing met het ontwerp van de Elise. In die tijd waren sportwagens voornamelijk gefocust op een zo comfortabel mogelijke rijstijl en het ultieme vermogen. Lotus besloot om terug te keren naar de basis en alle overbodige gewicht te dumpen op zoek naar een perfect evenwicht. Zelfs de stereo-installatie was een extra optie.

De Elise werd in 1995 onthuld op de Frankfurt Motor Show en maakte eigenaars van Ferrari meteen jaloers. De auto woog toen 725 kilogram en kon van 0 tot 100 km/u gaan in minder dan 6 seconden.

“De lancering van de Elise was baanbrekend. Het model blijft tot op de dag van vandaag een benchmark in zijn klasse. De prestaties van de Elise hebben we de in de loop der jaren verbeterd en verfijnd. We hebben ook de zuiverheid van het rijgedrag aangepast,” zei Jean-Marc Gales, CEO van Group Lotus.

De speciale editie kan nu besteld worden en is beschikbaar in vier kleuren: groen, geel, blauw en zilver.