BX en Groep Intro coachen de coaches

BX Brussels is niet enkel bezig met het vormen van zijn spelers maar werkt achter de schermen ook aan het verder opleiden van de coaches. De Coach the coaches workshops, onder begeleiding van Groep Intro, focussen zes weken lang op het bevorderen van het sociaal contact tussen coach en spelers.

Jaak Van Bockrijck verzorgt de opleiding en coördineert de trajectbegeleiding. “De bedoeling van de opleiding is om de sociale capaciteiten van de coaches te vergroten. Er kan nl niet genoeg gefocust worden op het belang van het sociale in de voetbalwereld. Als coach moet je van veel markten thuis zijn, dus hoe meer omkadering hoe beter.” Zo leer je bijvoorbeeld hoe je je op het veld moet positioneren, hoe je bepaalde karakters moet aanpakken, en vooral hoe je met de jeugd communiceert.

Volgens de coaches van BX ontbreekt die focus op het sociale aspect (voorlopig nog) bij het behalen van een KBVB trainersdiploma. De reacties zijn dus lovend en de coaches hebben het erg naar hun zin: “Het sociale wordt bij trainersdiploma’s vaak niet voldoende behandeld en daarom zijn deze sessies zeer interessant. Je leert er hoe je best kunt omgaan met kinderen en pubers, die luisteren niet vaak ;-)” zegt Moussa, coach van de U14. Nabil, trotse coach van de U13: “Het was voor mij een super ervaring omdat ik dergelijke zaken niet gewend ben, maar het was fijn om samen met de andere coaches te leren en stap voor stap als coach te groeien…”

 

Vlaanderen verbeelding werkt_vol