Louis Talpe daagt je uit

Over minder dan twee maanden staan opnieuw tienduizenden lopers aan de startlijn van de Wings For Life World Run. Op 35 locaties verspreid over 33 landen en zes continenten zal er op 3 mei simultaan gelopen worden voor het goede doel, meer bepaald voor mensen met een ruggenmergletsel. In België klinkt het startschot op de Grote Markt in Ieper. Streekgenoot Louis Talpe nam samen met Wings For Life een filmpje op waarin hij in sappig West-Vlaams een oproep doet aan iedereen om mee te lopen. Louis legt uit wat het doel van de race is, namelijk weg te lopen van de Catcher Car, een wagen die exact een half uur na de lopers vertrekt, hetzelfde parcours volgt en stelselmatig versnelt. Van zodra deze Catcher Car je inhaalt, val je uit de race – de finishlijn haalt je dus in.

Het filmpje, dat de komende drie weken in alle Vlaamse Kinepolis zalen loopt, kan je hier bekijken:

De Wings For Life World Run is een uniek, wereldwijd loopevenement waarvan de opbrengst integraal naar de Wings For Life stichting gaat, een non-profit organisatie die onderzoek doet naar het vinden van een remedie voor ruggenmergletsels.

Inschrijven kan nog tot 26 april 2015 via www.wingsforlifeworldrun.com, waar je ook alle informatie vindt over het parcours en het event.