“Ik wil alleen interessante verhalen vertellen en dus interessante personages spelen”

Eddie Redmayne was tot voor kort een rijzende ster, maar toen hij in de Theory of Everything de rol van Stephen Hawking speelde, vestigde hij zich als een van de helderste sterren aan de Hollywoodhemel. Redmayne werd voor zijn voortreffelijke vertolking van de fysicus beloond met een Oscar, BAFTA en een Golden Globe. “Ik wil enkel nog interessante personages spelen”, vertelde Redmayne in een interview met GQ Magazine.

“Als je droom is om verhalen te vertellen, interessante verhalen, dan speel je alleen interessante mensen,” zei Redmayne.De Oscarwinnaar maakt die uitspraak voorlopig waar want binnenkort speelt hij de rol van Lili Elbe, de eerste persoon die een geslachtsverandering onderging. “Ik was eigenlijk de rol van Lili Elbe aangeboden voordat ik die van Hawking kreeg. Mensen zeggen me dan ‘Oh, je gaat jezelf transformeren?’ maar zo zit het helemaal niet in elkaar. Ik denk dat het een unieke ervaring zal zijn. Zowel Hawking als Elbe zijn buitengewone mensen en als acteur kun je niet beter treffen.”

Redmayne is sinds zijn Oscar hot in Hollywood en merkt dat mensen hem sneller herkennen. “Ik heb die verschuiving gemerkt toen ik in Londen de metro nam. Mensen deden alsof ze aan het sms’en waren, maar maakten stiekem foto’s. Maar extreme vormen heeft het nog nooit aangenomen,” vertelde de 33-jarige acteur.