Als het van HBO afhangt, duurt Game of Thrones nog tien jaar

Game of Thrones is de meest populaire show van HBO en het is dus geen wonder dat het netwerk geen haast heeft om een einde te breien aan de reeks. Als het van Michael Lombardo, de baas van HBO, afhangt mag de show nog een decennium duren als het netwerk haar zin krijgt.

“Zou ik het leuk vinden als de show nog 10 jaar zou duren als een fan en als netwerk executive? Absoluut,” zei Lombardo. Maar hij moest toegeven dat het laatste woord aan de makers van de show is. “Het is hun visie. Als ze zich niet comfortabel voelen om meer dan zeven seizoenen te maken, dan vertrouw ik op die beslissing en dan weet ik dat die de juiste is ook al is ze gruwelijk voor mij.”

“Ik ben niet van plan om een show langer uit te melken dan nodig is dus wanneer de makers geloven dat het klaar is dan is het klaar.”

David Benioff en Dan Weiss, de makers van de show, hebben eerder gesuggereerd dat ze het verhaal zouden afmaken in zeven seizoenen. “We zien het licht aan de einde van de tunnel,” zei Benioff. “We hebben nog een lange weg te gaan, maar we weten dat we op weg zijn naar het grote einde. We willen vermijden dat mensen op het einde zeggen ‘eindelijk is het voorbij’ dus we willen niet nodeloos tien uur aan afleveringen aan het verhaal toevoegen. Het gaat erom dat de show blijft werken voor HBO en vooral voor het publiek.”