Durfal op fiets balanceert letterlijk op de rand tussen leven en dood

Er is een dunne lijn tussen avontuurlijk en gek en deze video balanceert daar op. Michal Kollbek, een professionele mountainbiker, reed onlangs de White Line trial in Sedona in Arizona. De durfal beschreef zijn ervaring als “een van de engste dingen die hij ooit heeft gedaan op een fiets”.

De White Line trial is een dunne lijn van zandsteen op de rand van een klif. Kollbek vertelde aan The Huffington Post dat hij jaren geleden al het bestaan van het parcours ontdekte, maar dat hij pas onlangs de reis naar Sedona kon ondernemen. Nadat hij de route een paar keer had gelopen, besloot de mountainbiker om de uitdaging toch aan te gaan.“Dit was een enorm zware uitdaging op mentaal vlak,” zei Kollbek. “Ik was overtuigd van mijn vaardigheden en ik wist dat ik het succesvol kon uitvoeren. De sleutel was om de enge gedachten over het potentiële gevaar te blokkeren zodat ik me alleen richtte op het spoor en niet op de ruimte rondom mij.”

“Ik leef voor sensaties als deze en ik zou het ook gedaan hebben als het niet gefilmd werd. De drone die alles vastlegde was een bonus. De uitdaging is niet voor iedereen weggelegd, dus ik raad onervaren rijders af om het te proberen.”