Deze kinderen tonen dat er een heel duistere zijde is aan ‘Mean Tweets’

Canadian Safe School Network, een liefdadigheidsorganisatie voor jeugd, heeft een sterk statement geplaatst in de vorm van een video. In de video lezen kinderen gemene tweets die aan hun adres gericht zijn. Met de video wil de organisatie duidelijk maken dat cyberpesten een groot probleem is.

We kennen Mean Tweets als een grappig moment uit de talkshow Jimmy Kimmel Live! waar beroemdheden en zelfs Barack Obama gemene tweets kwamen voorlezen. Hoewel de amusementswaarde van die video’s hoog ligt, is het effect helemaal anders wanneer kinderen de tweets lezen die mensen naar hen sturen.

Via een campagne op Indiegogo wil de organisatie genoeg geld inzamelen zodat minstens 10 miljoen mensen de video kunnen zien. “We wilden het Mean Tweets-model gebruiken, maar dan op een andere manier. Onze video geeft het signaal dat cyberpesten niet ok is en helemaal niet grappig is. Volwassen beroemdheden hebben genoeg ervaring en zelfvertrouwen om kwetsende woorden naast zich neer te leggen, maar kinderen kunnen dat niet. Kwetsende woorden kunnen snijden als een mes en diepe littekens achterlaten. Cyberpesten is een epidemie die hun leven binnendringt en hen het gevoel geeft dat er geen uitweg is.”

https://www.youtube.com/watch?v=2f_kavukuKI