Stop met pizza’s op het dak te gooien!

Tijdens de podcast rond Better Call Saul, de spin-off van de succesreeks Breaking Bad, had bedenker Vince Gilligan een vreemd verzoek voor de luisteraars. Hij vroeg hen om te stoppen met pizza’s op het dak van het huis van Walter White te gooien.

In Breaking Bad is er een moment waarop Walter White gefrustreerd een pizza op het dak van zijn huis werpt. Dat huis was geen set, maar een echt huis in Albuquerque dat dankzij de populariteit van de reeks een toeristische trekpleister is geworden. Sommige fans brengen daar nu ‘hommage’ aan Walter White door ook een pizza op hetzelfde dak te gooien.



Vince Gilligan kan er niet mee lachen. “Een pizza op het huis van deze dame gooien is niet origineel, grappig of cool”, merkte Gilligan tijdens de podcast op. De schrijver zei dat hij zijn fans graag ziet, maar dat mensen die pizza’s op andermans eigendom gooien geen echte fans zijn.

Jonathan Banks, die huurmoordenaar Mike Ehrmantraut vertolkt, sprong Gilligan bij. “Als ik je betrap, zal ik je opjagen”, aldus Banks.

https://www.youtube.com/watch?v=RkTDilC-860