Ontdekking: Alle vrouwelijke Disneypersonages hebben hetzelfde gezicht

Er is iets heel vreemds aan de hand met de nieuwste generatie animatiefilms van Disney. Something Classy, een wakkere twitteraar, viel na het zien van de trailer van Inside Out van Pixar op dat alle mannelijke personages een volledig uniek gezicht hebben terwijl alle vrouwelijke personages er exact hetzelfde uitzien.

tumblr_inline_nki8dc8xTj1r9fr4a

tumblr_inline_nki8dvPWRx1r9fr4a

Om haar punt te bewijzen, zette Something Classy alle gezichten van de personages uit de meest recente Disneyfilms op een rijtje. Al snel viel op dat elk vrouwelijk personage een mollig gezicht had met een kleine neus, terwijl de mannelijke personages een breed scala aan gezichtsvormen hadden.

Oplettende fans van Frozen waren er al eerder achter gekomen dat Disney/Pixar gewoon drie verschillende kapsels op de personages van Elsa, Anna en hun moeder hadden geplaatst en dat de gezichten ongeveer identiek zijn. Sommigen gingen zelfs verder en beweren dat de drie personages exacte kopieën waren van Rapunzel uit de fim Tangled in 2010.

“Het is enorm moeilijk om vrouwelijke personages te animeren, want ze moeten door deze waaier aan emoties gaan en tegelijk mogen ze niet op elkaar lijken. Voor Frozen hadden we twee heldinnen die elk een andere uitdrukking moisten hebben wanneer ze dezelfde emotie ervaarden,” zei Lino Di Salvo, de hoofdanimator van Frozen.

Bekijk hieronder de opmerkelijke ontdekking van Something Classy:

De mannelijke personages uit de meest recente Disneyfilms:

tumblr_inline_nkk7rvKpur1r9fr4a

Hun kaaklijn en neus:

tumblr_inline_nkk7s3EBEP1r9fr4a

De vrouwelijke personages:

tumblr_inline_nkia4hduBp1r9fr4a

Hun kaaklijn en neus:

tumblr_inline_nkk7rdV2dF1r9fr4a