Maan van Jupiter beschikt over oceaan en zuurstof volgens NASA

NASA heeft ontdekt dat de grootste maan in ons zonnestelsel, Ganymedes, een aantal leuke verrassingen te bieden heeft. Onder de oppervlakte van de maan van Jupiter zou namelijk een enorme oceaan verborgen liggen. Onderzoekers denken al enige tijd dat de manen van Jupiter een aantal geheimen bezitten.

Dankzij de Hubble Space Telescope heeft NASA al ten minste een geheim van de mysterieuze maan ontdekt. The Verge meldt dat de Hubble meer dan zeven uur aan gegevens verzamelde over de atmosfeer van de maan.

Uit die gegevens bleek dat er op Ganymedes een enorme oceaan verscholen ligt, maar dat is niet het enige dat de wetenschappers opfleurde. Blijkbaar is Ganymedes de enige maan in ons zonnestelsel met een eigen magnetisch veld en de atmosfeer is ook rijk aan zuurstof.

Helaas lijkt het er niet op dat mensen snel naar de maan zullen reizen, want de oceaan ligt 160 kilometer onder de oppervlakte waardoor analisten twijfelen of de oceaan wel aan de voorwaarden voldoet voor ons om in leven te blijven.

Toch is het mooi om te bedenken welke gevolgen dit onderzoek kan hebben voor de toekomst. De maan zou kunnen fungeren als reservoir voor water, zuurstof en andere voedingsstoffen als die op de Aarde uitgeput raken.