ING Players of the month

Iedere maand worden 3 spelers verkozen tot “ING players of the month”, 1 speler uit de onderbouw (U6 t.e.m. U9), 1 speler uit de middenbouw (U10 t.e.m. U13) en 1 speler uit de bovenbouw (U14 t.e.m. U17).

De maandelijkse verkiezing zet spelers die de waarden van de club uitdragen extra in de spotlights. Vanuit de waarden van de club, waarden die hoofdsponsor ING onderschrijft, formuleerden we 5 criteria die we bij BX belangrijk vinden. Elke maand focussen we op 1 criterium, zo komende verschillende criteria en talenten aan de beurt. Aan de BX-coaches, die het dichtst bij de spelers staan, wordt gevraagd om op basis van het maandcriterium een speler te nomineren uit hun ploeg en hun keuze te motiveren. De uiteindelijke keuze wordt dan gemaakt door de sociale cel in nauw overleg met de sportieve cel.

In februari werd fairplay extra in de kijker gezet. Er kwamen heel wat nominaties binnen, waaruit uiteindelijk deze spelers geselecteerd werden als ING players of the month. Proficiat jongens!

Kassim Moussadek (U9)
Kassim respecteert de tegenstander altijd, zo geeft hij bij winst én verlies steeds een hand na de match aan de tegenstander en volgt hij de beslissing van de scheidsrechter (ook al ziet die het weleens anders).
‘Ik ben heel blij dat ik een prijs gewonnen heb. Na de match geef ik de tegenstander altijd een hand, of we nu verloren of gewonnen hebben. Het is toch ook maar een spel, en soms win je, soms verlies je.’

Kassim

Marwan Rahouti (U13)
Marwan moedigt zijn teamgenoten aan, bij winst of verlies, tijdens wedstrijden of trainingen. Wanneer er soms hevige discussies zorgt hij voor rust. ‘Er zijn heel wat spelers van mijn team die deze prijs hadden kunnen winnen. Maar ik ben wel heel fier en blij.’

Marwan


Noë Lacrosse (U15)

Noë is in zijn spel doordrongen van fairplay. Toen onlangs een tegenstander geblesseerd op het veld lag, brak Noë zijn actie af om de bal buiten te leggen en zo verzorging toe te laten voor de geblesseerde jongen.
‘Het doet me echt plezier deze prijs te ontvangen, fairplay ligt me erg nauw aan het hart en is uitermate belangrijk. Een match van de rode duivels gaan kijken is écht een superbeloning. Fairplay gaat voor mij over eerlijkheid en respect voor de tegenstander. Het is beter te verliezen zonder valsspelen dan te winnen met!.’

Noë

Fairplay :
je toont respect voor de medespelers, tegenstanders, scheidsrechter, coach en supporters.

Teambuilding :
je zorgt voor een warme ploegsfeer.

Motivatie :
je straalt energie uit en moedigt andere spelers aan om het beste van zichzelf te geven.

Inspanning:
je neemt actief deel aan alle trainingen en matchen.

Aanwezigheid:
je komt steeds naar de trainingen en matchen en communiceert tijdig wanneer je niet kan komen of later komt.

Vlaanderen verbeelding werkt_vol