Lieven Van Gils nieuw gezicht Eén programma

Lieven Van Gils wordt vanaf september de presentator van de opvolger van Café Corsari. De presentator van Reyers Laat stapt dus in het najaar over naar Eén. Canvas zal dit najaar een complete make-over doormaken en ook Reyers Laat zal geschrapt worden. Op 30 maart tot de zomer wordt het derde en laatste seizoen van « Café Corsari » uitgezonden op Eén. Thomas de Soete en Freek Braeckman blijven wel VRT-gezichten.

Dit is een nieuwe kans voor Lieven Van Gils, want hij zal de opvolger van Café Corsari presenteren na de zomer. “Ik voel me als een voetballer die onverwacht naar het WK mag, zoals Divock Origi. Hoe het programma er uit zal zien, moet de komende maanden duidelijk worden,” zegt Van Gils. “Ik ga mijzelf niet anders voordoen dan ik ben. De focus zal altijd wel op het gesprek blijven liggen.” Dat is waar de VRT naar op zoek is. Een praat-programma dat dagelijks een groot publiek trekt, op basis van de brede actualiteit én in een warme sfeer.

“Dat wordt de essentie van de nieuwe talkshow. Lieven Van Gils is een uitstekende interviewer en ik ben dan ook heel blij dat hij deze uitdaging aangaat,” klinkt het bij netmanager Olivier Goris. Het wordt een nieuwe uitdaging voor Van Gils, al treft hij achter de schermen wel enkele vertrouwde gezichten. Ook zal een deel van de huidige Reyers Laat-ploeg, die intussen uitstekend op hem is ingespeeld, meewerken aan de nieuwe talkshow.

Café Corsari start op 30 maart aan een nieuwe reeks afleveringen. Tot de zomer loopt het praat-programma dat dan in stijl een punt zal zetten achter drie mooie seizoenen. Freek Braeckman, Tomas De Soete, Bart Peeters en Siska Schoeters blijven wel VRT-gezichten.

Na de paasvakantie neemt Kathleen Cools de presentatie van Reyers Laat volledig op zich. Maar vanaf dit najaar is er ook voor Kathleen een nieuwe rol weggelegd bij het vernieuwde Canvas.