Rondreizen aan budgetprijzen

Niets is leuker dan een heerlijk vakantie maar als je echt wilt ontspannen, wil je natuurlijk niet elke euro twee keer omdraaien. Gelukkig is het ook mogelijk om goedkoop op vakantie te gaan, zodat je je nooit zorgen hoeft te maken over het budget. Hieronder geven we je enkele tips voor een vakantie aan budgetprijzen.

Dicht bij huis

Een citytripje naar Brugge, Brussel of Antwerpen, een avonturenvakantie in de Ardennen, een welnessweekend in Spa… In België kan je ook heel wat doen en ontdekken en er is niets mis met toerist in eigen land zijn. Wie toch minstens over een landsgrens wil trekken tijdens de vakantie kan een tripje naar Frankrijk, Duitsland of Nederland overwegen. Je hoeft geen vliegtuigtickets te boeken en spaart zo heel wat kosten uit.

Alternatieve slaapplaatsen

Hotels waar ’s morgens het ontbijt klaar staat en je ’s avonds het bed opgemaakt terugvindt, zijn fantastisch maar durven ook prijzig te zijn. Als jouw slaapplaats niet veel meer dan een bed moet zijn, kan je natuurlijk terecht in een voordelige jeugdherberg. Op het internet vind je nog tal van alternatieven.

Buiten het seizoen

Reis, indien mogelijk, buiten het vakantieseizoen. Gaan de kinderen mee en behoort dat dus niet tot de mogelijkheden? Overweeg dan een bestemming waar op dat moment het hoogseizoen nog niet begonnen is. Door andere schoolkalenders en klimaten vind je ongetwijfeld wel iets naar je zin zonder dat je hoofdprijs moet betalen.

Vroegboekkorting versus lastminuteboeking

Wie vroeg boekt, heeft de ruimste keuze en krijgt er soms nog een vroegboekkorting bij bovenop. Als dezelfde reis nadien nog goedkoper wordt, kan je bij sommige touroperators het verschil terugvragen. Wie liever spontaan beslist, kiest beter voor een lastminutevakantie. Het aanbod varieert van dag tot dag en kan snel weg zijn. Als je regelmatig de lastminuteaanbiedingen bekijkt, kan je soms voordelige reisjes oppikken die je naar plaatsen brengen waaraan je anders niet zou denken.

Lowbudgetreizen van Neckermann

Vakantieplanner Neckermann heeft een brede waaier aan lowbudgetreizen, gaande van een vakantie onder het Turkse zonnetje, tot een actieve skivakantie in de Oostenrijkse Alpen of een citytrip naar Parijs. Zie je elders een gelijkaardige reis aan een lagere prijs? Neckermann betaalt dan het verschil terug en geeft je er nog een voucher van 100 euro bovenop. Zo ben je zeker dat je aan de laagste prijs afreist!