Man stuurt zichzelf op in houten kist van Londen naar Australië

Reg Spiers is een man met een bijzonder verhaal dat nu volledig verteld wordt in het boek Out of The Box. De 73-jarige man uit Adelaide in Australië, stuurde zichzelf in 1964 op in een houten kist van Londen naar Australië zodat hij bij de verjaardag van zijn dochtertje kon zijn.

Het is 1964. De Australische speerwerpkampioen Reg Spiers zit zonder geld vast in Groot-Brittannië. De 22-jarige topsporter was wanhopig om terug naar Australië te keren zodat hij de verjaardag van zijn dochter kon bijwonen en zijn vrouw kon zien.

Spiers klopte aan bij zijn Engelse college en vriend John McSorley die het bijzondere plan bedacht. Spiers zou zich in een houten kist laten opsturen als luchtvracht van Londen naar Adelaide want er was geen tijd om te werken en geld te sparen voor een vliegticket.

26771D6B00000578-0-image-m-48_1425964323084

Wat volgde was een helse reis van 63 uur over drie continenten waarin hij een vertraging van 24 uur moest ondergaan, van een heftruck viel en bijna overleed aan uitdroging toen hij achterbleef op het verzengende asfalt van Bombay in India.

Maar Spiers overleefde en begon een carrière als drugssmokkelaar voor de international drugsmaffia. Zijn sensationele leven staat nu in een boek gedocumenteerd dat werd geschreven door de vrouw van McSorley.

De doos waarin Spiers zou reizen, was 1.52 meter bij 0.91 meter en 0.76 meter. Een verzonnen Meneer Graham zou het pakketje ophalen via het cash-on-delivery systeem maar aangezien uiteindelijk niemand de doos ooit zou ophalen, zou de reis dus gratis zijn.

26771D8300000578-0-image-m-50_1425964352182

McSorley bouwde de doos in zijn flat op een aantal dagen tijd met een aantal aanpassingen zoals bandjes waar Spiers zich mee zou vastgespen zodat hij rechtop kon blijven wanneer hij ingeladen werd. De doos kon ook langs beide kanten open waardoor Spiers, eenmaal in het luchtruim, vrij kon rondlopen. Spiers had ook eten en drinken mee voor een korte reis.

Helaas voor Spiers was de reis niet zo kort als hij had gepland. De Australiër overleefde relatief eenvoudig het eerste deel van zijn reis, maar tijdens de tweede etappe van Parijs naar Bombay ging het mis. Spiers kon amper slapen in de kist en de benen strekken was helemaal onmogelijk. Na 37 uur rechtop zitten, landde hij in Bombay maar daar werd het alleen maar erger.

Het personeel van de Indiase luchthaven liet bij het uitladen Spiers uren aan een stuk ondersteboven bungelen boven het asfalt terwijl de werknemers hun lunch aten en andere taken eerst afhandelden. Spiers wist zich uiteindelijk los te maken in de kist, maar de hitte zorgde ervoor dat de kist aanvoelde als een sauna.

Uiteindelijk bereikte Spiers de luchthaven van Perth waar de jongeman uit de kist klom en zich voordeed als een passagier op weg naar Nullarbor. Na 63 uur wist Spiers zijn vrouw en dochter in Adelaide te bereiken.

Maar dat was nog maar het begin van zijn sensationele leven. Spiers werd later onder andere ter dood veroordeeld als een Fransman in Sri Lanka, nam drie verschillende identiteiten aan, ging op de vlucht met zijn vrouw en ontsnapte zelfs uit een gevangenis.