Nieuwe Ghostbuster-films in de maak

De makers van de originele Ghostbusters-films hebben een productiemaatschappij opgericht om een nieuwe reeks te maken. Er is ook een vrouwelijke versie van Ghostbusters in de maak, dat melden de originele makers regisseur Ivan Reitman en acteur/schrijver Dan Aykroyd. Ze zouden de handen terug ineen geslagen hebben voor nog een nieuwe Ghostbusters-film.

Ghostbusters is een Amerikaanse speelfilm uit 1984, geregisseerd door Ivan Reitman. De film is gebaseerd op een scenario van Dan Aykroyd en Harold Ramis. De hoofdrollen werden vertolkt door Bill Murray, Dan Aykroyd, Harold Ramis, Rick Moranis, Sigourney Weaver, Annie Potts, en Ernie Hudson.Bij het project werd Channing Tatum betrokken als producent. Om de nieuwe film te maken hebben ze samen met Sony een nieuwe productiemaatschappij opgericht, Ghostcorps. “Vergeleken met dertig jaar geleden zijn deze constructies nodig, anders ben je binnen de kortste keren bankroet,” zei Dan Aykroyd. De wens van het nieuwe bedrijf is een heel Ghostbusters-imperium op te bouwen. “We willen de wereld van Ghostbusters uitbreiden op allerlei manieren, inclusief verschillende films, televisieshows, merchandise en alle dingen die bij moderne films horen,” vertelt regisseur Ivan Reitman.

De eerste film moet in 2016 uitkomen en zal worden geregisseerd door Joe en Anthony Russo, die eerder Captain America: The Winter Soldier regisseerden. Het is de bedoeling dat Channing Tatum ook een rol krijgt in één of meer van de Ghostbusters-films.

Wat opvalt is dat de naam van Bill Murray niet wordt genoemd, het personage van Dr. Peter Venkman. Jaren geleden kondigden Aykroyd en Reitman al hun ambities aan voor een nieuwe Ghostbusters-film. Toen gaf Murray al aan niet mee te willen werken. Een reden zou zijn dat hij het script niet grappig genoeg vond.