Samsung ontvangt recordaantal bestellingen voor Galaxy S6 en S6 Edge

Samsung Electronics heeft een record aantal bestellingen ontvangen voor zijn nieuwe vlaggenschip, de Galaxy S6 en de Galaxy S6 Edge. “Samsung heeft zo’n 20 miljoen pre-orders ontvangen voor de S6 en S6 Edge van over de hele wereld. Dat is een record,” zei een topman van de toonaangevende mobiele provider in Europa aan de Korea Times.

De topman, die anoniem wenste te blijven, zei dat zijn bedrijf een positieve indruk heeft nagelaten op de rest van de wereld met de twee nieuwe smartphones. Tijdens het Mobile World Congress in Barcelona vertelde Shin Jong-Kyun, de mobile chef van Samsung, dat de nieuwe modellen veel beter waren ontvangen dan de vorige versies van de Galaxy.

“Om eerlijk te zijn, is het aantal bestellingen van de twee nieuwe Galaxy’s echt enorm,” zei Shin.

Shin twijfelt er niet aan dat de omzet veel hoger zal liggen dan wat de S5 opleverde.

De twee smartphones zijn voor het eerst gemaakt van glas en metaal. Oudere toestellen hadden namelijk een behuizing van kunststof. Ook de resolutie van het scherm is verhoogd naar 2560 bij 1440 pixels en de toestellen gebruiken eigen processors van Samsung in plaats van de oudere processors van Snapdragon die problemen met oververhitting veroorzaakten.

De Samsung Galaxy S6 heeft een prijskaartje van 699 euro. De S6 Edge kost 849 euro.