Internationale Vrouwendag ontsierd door seksistische tekst op sportkledij

Salvo Sport, een Indonesisch sportkledingbedrijf, werd gisteren tijdens de Internationale Vrouwendag op social media veroordeeld als seksistisch. Dat komt door het label met de tekst “Wasvoorschrift: Geef dit shirt aan je vrouw. Het is haar taak.”

Het bedrijf voelde zich verplicht om zich te verontschuldigen voor de tekst. In een reeks van tweets probeerde het bedrijf zich te verdedigen door te beweren dat het geen vrouwen wilde kleineren, maar er uitsluitend voor had willen zorgen dat de shirts op de juiste manier werden gewassen door mensen met kennis van zaken en meestal zijn dat de vrouwen.

“De boodschap is duidelijk en eenvoudig. In plaats van het op de verkeerde manier te wassen, kun je het net zo goed aan een dame geven omdat die wel weet hoe het moet,” postte Salvo Sport op Twitter.

“We hebben niet de intentie om vrouwen te vernederen. In tegenstelling, we willen mannen vertellen dat ze van hun echtgenotes moeten leren hoe ze hun kleren moeten wassen.”

“Niet iedereen weet hoe hij zijn eigen kleren moet verzorgen. Vrouwen hebben meer kennis over die zaak en zijn praktisch deskundigen op dat gebied. Onze excuses voor eventuele verkeerde interpretaties.”