Warren Beatty-film over Howard Hughes lijkt na tientallen jaren wachten dan toch op komst

Warren Beatty-film over Howard Hughes lijkt na tientallen jaren wachten dan toch op komst

Hollywood zit er al meerdere decennia op te wachten, maar de Amerikaanse regisseur Warren Beatty lijkt zijn in 1976 begonnen film over de industrieel en piloot Howard Hughes dan toch in de cinemazalen te kunnen krijgen. Volgens de krant New York Times wordt de release van de film dit jaar nog verwacht. Het blad beroept zich voor die informatie op een deelnemer aan het filmproject. Daarnaast meldt ook de gespecialiseerde filmsite imdb.com dat er in 2015 nog een “ongetiteld Warren Beatty-project” zal worden uitgebracht.

Beatty, die in 1982 een Oscar won als regisseur van de film “Reds”, startte met het scenario over het leven van Hughes in 1976, amper elf dagen na het overlijden van de excentrieke industrieel. Het project zou intussen wel een breder perspectief hebben gekregen. Volgens de bron van New York Times draait de film niet meer alleen over het leven van Howard Hughes. Diens leven is inmiddels dan ook al verschillende keren verfilmd, onder meer in “The Aviator” van Martin Scorsese.

Beatty zal in de film zelf de rol van Howard Hughes voor zijn rekening nemen en ook zijn vrouw Annette Bening krijgt een rol. Verder zullen onder meer ook Matthew Broderick, Martin Sheen, Alec Baldwin en Candice Bergen meespelen in de film. Warren Beatty is naast regisseur ook bekend als acteur. Zo speelde hij onder meer in films als “Bonnie and Clyde” (1967) en het eveneens door hem geregisseerde “Dick Tracy” (1990).

Bron: Belga