Pharell Williams ontkent plagiaat omtrent hit ‘Blurred Lines’

Zanger Pharell Williams ontkent het plagiaat omtrent de succeshit Blurred Lines. De familie van de Amerikaanse soulzanger Marvin Gaye vond dat het nummer te hard leek op Got to Give It Up. Pharell Williams moest getuigen in een rechtszaak die de erfgenamen tegen hem aanspanden.

Blurred Lines , dat in samenwerking met Robin Thicke en rapper TI  gemaakt werd, vertoont enkele gelijkenissen met het nummer van de soulzanger uit 1977. In de rechtbank zei Pharell Williams echter dat het nummer niet in zijn hoofd zat toen hij Blurred Lines schreef. ‘Later herkende ik wel een zekere gelijkenis. Soms wanneer je terugkijkt naar je muziek, herken je bepaalde echo’s van mensen. Maar dat betekent niet dat plagiaat mijn intentie was.’

Het voormalige bandlid van N.E.R.D heeft wel veel bewondering voor Marvin Gaye. ‘Het laatste wat ik wil als een tekstenschrijver is muziek van iemand kopiëren die ik adoreer. Ik kan niet beschrijven hoe hard ik zijn muziek respecteer.’ Ook Robin Thicke moest een verklaring afleggen in de rechtbank. Hij schreef ook mee aan de bekende hit.

Oordeel zelf maar.

Het bekende nummer Blurred Lines van Pharell Williams, Robin Thicke en TI uit 2013.

Het nummer van Got to Give It Up door wijlen Marvin Gaye uit 1977.

Natuurlijk kon een mash-up niet ontbreken.