Reizen om het geld te laten rollen

We moeten er eerlijk in zijn: sommige hebbedingen kun je nu eenmaal niet in een Belgische winkel kopen. En wat is er leuker dan het perfecte jurkje scoren in een boetiek in een Italiaans achterafstraatje? Tijd voor een shoptrip!

Parijs voor beautyMW006_checkin_parisKom je niet naar de lichtstad om rond te snuisteren op de vlooienmarkten bij Montmartre, dan zeker wel om met open mond te staren naar de luxueuze koopwaar in de bekende Parijse grootwarenhuizen.

Tip: In de heilige drievuldigheid van grands magasins, die allemaal uit de negentiende eeuw stammen, kom je ogen tekort. Aan de bekende Boulevard Haussmann in het negende arrondissement vind je de twee bekendste: de exclusieve Galeries Lafayette en Printemps, die kan pochen met het grootste beautydepartement ter wereld. Aan de Rue de Sèvres in het zevende, op nummer 24, vind je Le Bon Marché.

www.parisinfo.com

 

Marrakesh voor magieMW006_checkin_marrakech

Mag het allemaal wat exotischer? Met achttien soeks is er aan magie geen gebrek in Marrakesh. Of je nu op zoek bent naar een handgemaakte sjaal, een lederen handtas of Marokkaanse theeglaasjes, je gaat hier nooit met lege handen naar huis.

Tip: Verdwaal. Dat is je enige optie in de medina, aangezien wegwijzers je dikwijls nog dieper de doolhof van kleine steegjes inloodsen. Maar niet getreurd, alleen zo bots je plots op de soek van de leerlooiers, de tapijthandelaars of de juwelenmakers. Onderhandel altijd over de prijs, want toeristen krijgen steevast een hoger bedrag voorgesteld. Uit eigen ervaring weten we dat het helpt om je beste Frans boven te halen, zodat de handelaars je niet voor een Amerikaan houden en de prijs nog wat hoger komt te liggen.

www.visitmorocco.com

Dubai voor extravagantie

MW006_checkin_dubaiIn Dubai kan het nooit groot, hoog of luxueus genoeg zijn. Daar getuigen ook de winkelcentra van, die niet zelden bulken van de superlatieven en meer dan één wereldrecord aan hun voeten hebben liggen.

Tip: De Dubai Mall is een koninkrijkje op zichzelf en telt maar liefst 1.200 winkels, net als een onderwaterzoo, een waterval, een schaatspiste en een soek. Als dit winkelparadijs aan de voet van de Burj Khalifa, het hoogste gebouw ter wereld, je shoplust niet bevredigt, is er nog de Mall of the Emirates. Geloof het of niet, maar je vindt er behalve honderden winkels ook een indoorskiresort.

www.dubaitourism.ae

 

 

Milaan voor mode

MW006_checkin_milaan

Geen enkele zichzelf respecterende modeliefhebber zegt nee tegen een retourtje Milaan. Het Italiaanse modewalhalla bulkt van de topontwerpers – van Armani tot Zegna – maar evengoed vind je hier outletparadijzen waardoor je niet zo arm als een straatkat naar huis gaat.

Tip: Je kunt geen couturier bedenken of hij heeft een winkel in het quadrilatero della moda, volgens kenners het belangrijkste modedistrict ter wereld. Ga zeker langs in de Galleria Vittorio Emanuele naast de Duomo, een van de oudste winkelcentra ter wereld. Lege kamers in de portemonnee? Spring dan binnen bij Il Salvagente, letterlijk ‘de reddingsboei’, dat drie verdiepingen mode aan hoge kortingen huisvest.

www.visitamilano.it

Stockholm voor design

MW006_checkin_stockholm

Niemand kan een huis opfleuren zoals de Zweden dat kunnen. En nee, daar bedoelen we niet alleen het meubelparadijs met het blauw-gele logo mee. Stockholm loopt over van de designwinkels, en om de haverklap stampen de creatieve Zweden weer een nieuwe pop-upshop uit de grond.

Tip: Hippe hebbedingen, van zowel grote namen als piepjonge ontwerpers, koop je in DesignTorget. Mag het wat kosten? Loop even binnen in Svenskt Tenn, een gevestigde waarde voor interieurfanaten, of in Nordiska Kompaniet,Stockholms meest luxueuze grootwarenhuis. Ligt je budget wat lager, dan is Lagerhaus een prima alternatief.

www.visitstockholm.com

Door Eldrid Deleu