Big, bold & beautiful

Het leuke aan een perfect gekozen accessoire is dat het een onmiddellijke upgrade geeft aan je outfit. En met de lente in aantocht, is er geen beter manier om de winter blues weg te jagen dan met de accessoiretrends voor dit voorjaar. En wat blijkt? Deze lente is het al maxi-juwelen en opvallende accessoires wat de klok slaat. Wij zetten de vijf belangrijkste en meest in het oog springende trends op een rijtje.

1. In de sacocheBij ieder seizoen hoort een nieuwe it-bag. En na het tijdperk van minimalistische clutches en satchels, staat deze keer de bucket bag in de schijnwerpers. Deze schoudertassen hebben de vorm van een emmer en worden bovenaan met touwtjes aangespannen. Dit model was vorig jaar al te zien op enkele catwalks, maar heeft nu ook het straatbeeld veroverd. Een extra voordeel van deze groot uitgevallen buideltas? Het is de ideale fashion-partner-in-crime voor de komende festivalzomer. De feestvarkens onder ons kunnen gerust een dansje wagen, maar let op dat je niets verliest als je uit de bol gaat. Je kan ze bovenaan wel aanspannen, maar toch blijven de bucket bags vaak openstaan.

 

2. Vlinderbril terug van weggeweestMW006_lifestyle_2

Zonnige taferelen zien we de komende maanden door een cat eye bril. Zoals de naam het zegt, heeft het model de vorm van een kattenoog: ovaal en in een punt uitlopend. Ultravrouwelijk, want de opwaartse hoeken geven je gezicht een optische lift. Stijliconen à la Marilyn Monroe, Grace Kelly en Audrey Hepburn wisten in de jaren 50 al dat deze oversized zonnebril van jou een it-girl maakt. Een kleine tip: de retrobril, die ook wel de vlinderbril wordt genoemd, is ideaal als je een hartvormig gezicht hebt.

 

MW006_lifestyle_33. Orient express

 

Ze zijn onpraktisch en bezorgen je een hoop kopzorgen als je ze correct wil plooien, strikken en instoppen. Maar jonge modebewuste vrouwen dragen tegenwoordig weer de obi. De wat? Deze brede, vaak kleurrijke, riemen zijn geïnspireerd op gordels die over Japanse kimono’s worden gedragen. Traditioneel wordt de obi gemaakt uit zijde of zacht katoen, maar vandaag de dag mag het gerust een pak stoerder. Resultaat zijn strakke, leren knopen in verschillende maten en vormen. Of je de riem nu insnoert boven je blazer,  combatbroek of een lief jurkje , stijlvol ben je sowieso.

 

4. Comeback van de chokerMW006_lifestyle_4

Voor deze trend is men de mosterd overduidelijk in de nineties gaan halen. Helemaal terug van weggeweest is de choker. U kent hem wel, de foeilelijke plastieken ketting waar we in de jaren 90 – tot onze schaamte – allemaal mee rondliepen. Ze werd gespot bij onder meer Michael Kors, Balmain en Balenciaga. De huidige variant is niet alleen verkrijgbaar in plastic, maar ook in metaal, kant, parels en andere materialen. Omdat je er niet trashy wilt uitzien, combineer je de choker best met een sobere outfit.

 

5. Statement EarringsMW006_lifestyle_5

Groot, groter, grootst. Na het succes van de statement necklace, gaan nu ook oorbellen de XL-toer op. Extra hip is het om je pronkstuk in slechts één oor te dragen. Haal je oren dus uit evenwicht en mix verschillende groottes en stijlen door elkaar. Deze trend is handig voor wie in de accessoirelade nogal wat eenzame joekels van hangers heeft rondslingeren. Maar het vormt wel een aanslag op je oorbellen. Of je het nu jammer vindt of niet, de klassieke oorbellen zijn niet meer. Amen.

Door Liesbeth De Corte