Aubergineschotel met kaas

In het kader van ‘Dagen zonder vlees’ toveren we deze week een vegetarische ovenschotel op tafel, met lekker krokante aubergines en een smeuïge kazenmix.

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

  •  3 grote aubergines
  •  2 eieren
  •  250 gram ricotta
  •  250 gram mozzarella
  •  150 gram gratinmix
  •  Basilicum
  •  Panko
  •  800 gram gepelde tomaten
  •  2 teentjes knoflook
  •  1 grote ajuin
  •  Bouillonblokje
  •  Zout
  •  Peper
  •  Olijfolie


Stap 1 – De tomatensaus

MW006_timetoeat_3Snij de ajuin in grove stukken en stoof ze met de geperste look aan in wat olijfolie. Voeg de gepelde tomaten toe en laat minstens een uur zonder deksel sudderen op een laag vuurtje. Breng op smaak met peper, zout, een bouillonblokje en wat basilicum. Mix de saus met een staafmixer en zet ze even opzij.

Stap 2 – De aubergines

Snij de aubergines in lange stukken met een diameter van ongeveer een halve centimeter. Klop de eieren los in een ondiepe schaal en dip de auberginestukken in het mengsel. Rol ze vervolgens in de panko en leg ze naast elkaar op een ovenschaal met bakpapier. Bak ze een half uur op 180 graden in een voorverwarmde oven tot ze een mooie lichtbruine kleur hebben.

Stap 3 – De schotel MW006_timetoeat_2

Neem een grote ovenschaal en wrijf de bodem in met olijfolie. Begin met een laag aubergine, dan een laag ricotta, wat plakjes fijngesneden mozzarella en tot slot een flinke laag tomatensaus. Herhaal tot de schaal bijna tot boven gevuld is. Bestrooi rijkelijk met de gratinmix en zet de schotel nog eens een half uur in de oven op 180 graden. De laatste vijf minuten kan je nog even de grill aanzetten om een mooi korstje te bekomen.

 

 

smakelijk!