Jongeman graaft tunnel onder Toronto en zet stad op stelten

De man die een tunnel onder Toronto had gegraven, veroorzaakte vorige maand een mediahype in Amerika want de autoriteiten dachten in eerste instantie dat er een terroristische verbinding was met de mysterieuze tunnel. Maar Elton McDonald zegt dat de tunnel gewoon een privé-plek was. “Het was een geheim, maar ik heb hem niet gebouwd voor snode redenen,” zei McDonald aan The Toronto Sun. “Het was een plek waar niemand over wist.”

De 22-jarige McDonald bouwde een 10-meter lange tunnel, versterkt met houten balken. Het duurde ongeveer vijf maanden om het ding te graven. McDonald hing er een rozenkrans van zijn zus, voor goed geluk en gebed en een klaproos nadat er een muur instortte._81215306_5b38ab73a24ced342c23fe57ef863e06

“Ik wilde mijn tunnel uitbreiden en een paar kamers graven. Ik hoopte er een tv te zetten en er te kunnen barbecueën.” McDonald werkt sinds zijn 17de in de bouw en droomde altijd van een geheime plek waar hij tot rust kon komen. Nadat de tunnel ontdekt werd, was McDonald te zenuwachtig om zichzelf aan te geven bij de politie. Maar de politie was in staat om een generator naar het bouwbedrijf waar McDonald werkt, te traceren.

Toen duidelijk werd dat McDonald geen kwaad in de zin had, liet de politie hem vrij. Ondertussen is de tunnel weer opgevuld.