"Jakkes die schimmel" - 8 voedingsmiddelen die langer goed blijven dan je zou denken

door
Hans
Leestijd 1 min.

Jaarlijks gooien Belgen bijna 1,3 miljoen ton voedsel weg. Een hallucinant hoog cijfer, zeker als je weet waarom! Volgens de Wereld Gezondheids Organisatie is de hoofdoorzaak van verspilling van eten de onduidelijkheid over de houdbaarheidsdatum van producten. Voor onderstaande voedingsmiddelen geldt dat er wel wat soepeler met die datum kan worden omgegaan. Maar toch blijft de consument eten weggooien.

Chocolade - De suiker zorgt ervoor dat de chocolade veel langer goed blijft dan eigenlijk op de verpakking staat.

Ketchup - Als je het op een koele, droge plaats of in de koelkast bewaart blijft het tot wel een jaar eetbaar.

Melk - Zolang melk niet klontert of stinkt, kun je het nog drinken. Altijd koel bewaren eens geopend!

Kaas - Veel kaas bevat al schimmel. Zachte kazen zoals brie en camembert blijven wel minder lang goed.

Groenten en fruit - Hier geldt hetzelfde: zit er geen schimmel op en is het niet papperig dan is het nog prima te eten.

Eieren - Als eieren in een bak water zinken zijn ze nog goed om te eten.

Chips - Het zout maakt de chips langer houdbaar.

Yoghurt - Tot zes weken na de houdbaarheidsdatum kan je yoghurt nog altijd eten.

En hard brood kan je veilig eten, zolang er geen schimmel op zit. Je rijst  zal maanden tot zelfs jaren goed blijven, tenzij je het kookt!