Brits dorp wordt geteisterd door ‘elfendeuren’

Het lijkt wel of er elfen wonen in het Wayford bos van het Britse dorp Somerset. Meer dan honderd kleine elfendeurtjes zijn daar mysterieus verschenen rond de bomen van het wilde bos. Soms staan er achter de deuren zelf kleine stoelen en bedden. Kinderen leggen ook briefjes in de huizen om te kunnen communiceren met de elfen. De fictieve sprookjesfiguren zouden dromen doen uitkomen.

Toch zijn de inwoners niet blij met hun zogenaamde bezoekers. De bosbeheerders zijn erg bezorgd over de mogelijke schade. De deuren zijn met schroeven en spijkers aan de bomen vastgezet. De vrijwilligers vragen nu aan de mensen geen deurtjes meer te plaatsen. ‘We hebben niets tegen elfen maar de kleine deuren zijn nu overal in het bos. Het is gevaarlijk en het loopt uit de hand.’ aldus boswachter Steven Acreman.

‘De eerste deur die verscheen was heel charmant’, aldus de vrouw van de boswachter. ‘Het was zo een vier jaar geleden. De deur had een klein raampje  en een klein handvat. Je merkte de elfendeur bijna niet op. Tot families van overal in het land speciaal naar het bos kwamen om nog meer deuren te plaatsen. ‘Vorig jaar was er zelfs een hele speeltuin gemaakt, speciaal voor de zogenaamde nieuwe bewoners. Sommige deuren werden weg van het pad gezet en zo vertrappelde de kinderen de hyacinten.’

Tegelijkertijd willen de bosbeheerders ook niet dat kinderen zich pijn doen aan loshangende nagels en oude deurtjes. ‘Het moet een bos blijven en geen pretpark.’ Wie het eerste deurtje plaatste en dus startte met het sprookjesbos is niet geweten.

Het zogenaamde elfenbos ging viraal op het internet.