Laura Tesoro vertolkt Assepoester in nieuwe Vlaamse dansshow

Laura Tesoro gaat de vrouwelijke hoofdrol vertolken in de nieuwe Vlaamse dansshow van de Nederlandse choreograaf Roy Julen. Tesoro werd in 2014 bekend als finaliste van de talentenjacht The Voice van Vlaanderen. Ze acteerde ook een tijdje  in de VTM-soap Familie. 

The Fabulous Sneakerboyz’ vertelt het verhaal van vijf jongens die problemen hebben in de liefde. Ze hebben allemaal verschillende karakters die elk worden gelinkt aan een andere sneaker. Wat zeggen de sneakers van de jongens over hun karakter en liefdesleven?

De zangeres zal een moderne versie van Assepoester spelen. Zij gaat op zoek naar haar grote liefde. Het glazen muiltje zal vervangen worden door sneakers. De idyllische achtergrond van het bekende sprookje wordt vervangen door de straten van Brussel, Amsterdam en New York. Laura Tesoro is geen onbekende voor Roy Julen. Hij werkte al eerder met haar samen voor de choreografie van  het nummer Happy in  The Voice Van Vlaanderen.

De cabaretier Alex Klaasen speelt de schoenenexpert en de verteller van het verhaal vol dans, muziek en een vleugje humor. Ook enkele oud-finalisten van So You Think You Can Dance doen mee aan de dansproductie.

In Vlaanderen en Nederland werd Roy Julen vooral bekend als hoofdchoreograaf van So You Think You Can Dance en als coach in Dansdate. Hij maakte zijn eigen film Body Language en werkte samen met internationale sterren zoals Jason Derulo, Taio Cruz en Kat DeLuna.

De nieuwe dansshow speelt op zondag 26 april in de Stadsschouwburg in Antwerpen en op zaterdag 30 mei in de Capitole in Gent.