Eerste beelden van film over Edward Snowden

Joseph Gordon-Levitt deelde op Facebook de eerste foto’s van de film Snowden. De acteur zit middenin de opnames en hij speelt de beruchte klokkenluider Edward Snowden.

De film wordt geregisseerd door Oliver Stone en is gebaseerd op het boek van Luke Harding The Snowden Files en het boek van Anatoly Kucherena Time of the Octopus. Buiten Joseph Gordon-Levitt zullen ook Shailene Woodley en Nicolas Cage te zien zijn in de nieuwe film.

Bij de militaire foto schreef de acteur als bijschrift. “Ik was verbaasd toen ik leerde dat Snowden in 2004 bij het leger ging. Hij wilde vechten in Irak, maar hij brak zijn beide benen. Hierna moest hij stoppen met zijn training. Hij wou echter nog steeds zijn vaderland beschermen (of je hem nu haat of bewondert, je moet toegeven dat de man een sterke wil heeft). Hij eindigde uiteindelijk bij de CIA.”

Joseph Gordon-Levitt had al wat zware dagen op de set. “Het was hard maar zeker niet zwaarder dan een echte basistraining. Ik ben gewoon zo vereerd en opgewonden dat ik deze film met Oliver mag doen. Ik blijf maar tegen mijzelf zeggen: Deze vent regisseerde Platoon!”

Hij gaf ook een blik achter de schermen. Zo postte hij een foto samen met regisseur Oliver Stone. ‘Het is Stone’s eerste selfie stond er te lezen.’

snowden 2