Belgen trekken massaal naar de VS

Foto Pixabay

Belgen kiezen ook in 2015 voor de VS als geliefkoosde reisbestemming. Dat voorspelt reiswebsite Cheaptickets op basis van de boekingen en zoekresultaten van januari.

De meest geboekte reisbestemming voor 2015 in de maand januari is de Verenigde Staten. Dat blijkt uit cijfers van de Belgische poot van reiswebsite Cheaptickets. Daarna volgen Thailand, Marokko, Brazilië en China. Ook vorig jaar waren de Verenigde Staten en Thailand de populairste bestemmingen. Exacte cijfers werden om concurrentiële redenen niet vrijgegeven.

Bij de steden buiten Europa zijn (in die volgorde) New York (foto), Bangkok, Dubai, Peking en Los Angeles de meest geboekte bestemmingen voor januari 2015. De Big Apple is merkelijk populairder dan vorig jaar. Het aandeel van de Amerikaanse stad in de zoekopdrachten steeg met 25% tegenover vorig jaar. De reiswebsite analyseerde ook de zoekopdrachten die 500.000 bezoekers in de maand januari invoerden op de site. Niet iedereen boekt zijn reis immers nu al. Op de eerste plaats werd gezocht naar vluchten naar de Verenigde Staten, voor Marokko, Thailand, Zuid-Afrika en Indonesië. Vorig jaar was Thailand nog de meest opgezochte bestemming.

Barcelona

Kijken we naar de steden binnen Europa, dan zijn het vooral de klassieke bestemmingen in landen als Spanje, Italië, Portugal, Frankrijk en Griekenland die scoren. De populairste zoekopdracht in die categorie is Barcelona, voor Alicante, Málaga, Lissabon en Rome. Bij de daadwerkelijk geboekte reizen zien we ongeveer hetzelfde beeld: Barcelona, Rome, Lissabon, Málaga en Madrid.

«Een verrassende trend is dat de Belgen in 2015 op zeker spelen en kiezen voor veilige bestemmingen binnen Europa. Ook de ietwat exotischere bestemmingen zoals Thailand worden ingeruild voor landen als de Verenigde Staten», aldus Annick van Dyck, Country Manager voor België. Uit de resultaten blijkt ook dat 1 juli -niet toevallig het begin van de zomervakantie- de drukste vertrekdag zal worden. Het aantal zoekopdrachten op de website lag in januari 80% hoger dan in december. Januari is traditioneel een drukke maand voor de (online) reisagenten.

(jm)