Bentley wil nieuwe James Bond bolide worden

Op het autosalon van Genève is de nieuwe Bentley EXP 10 Speed 6 voorgesteld. Naar schatting zou de wagen een prijskaartje van 180.000 euro hebben. Pas binnen drie jaar zou de verkoop van start gaan.

Het Britse merk dat in handen is van de Duitse Volkswagen-groep biedt werk aan bijna 4.000 mensen in Crewe. De auto was de ster van de volgepakte Volkswagen Group Night in Genève waar honderden journalisten en managers naartoe kwamen. “Zelfs een Engelsman wordt aangetrokken en gefascineerd door de auto. Ideaal voor een Bond film. Het type van de huidige Bond-acteur Daniel Craig behoort tot onze doelgoep,” zei Bentley directeur Kevin Rose.

De James Bond-personages rijden al vijf decennia rond in Aston Martins. Een doorn in het oog voor Bentley, dat kleinere, maar sportievere modellen wil ontwikkelen om te concurreren met andere merken. Geheimagent 007 heeft een speciale relatie met de Aston Martin. Vijftig jaar geleden werd in de film Goldfinger de DB5 gebruikt en dat was meteen een geslaagd huwelijk. Vijftig jaar later wordt de nieuwste Bond-film Spectre gedraaid, en de niet te missen Aston Martin doet ook nog altijd mee. Vorige maand doken er filmpjes op van de set in Rome met de nieuwe DB10.

Bentley geeft de strijd  niet op. Het gelooft dat de nieuwe EXP 10 Speed 6 wagen exact dat is wat agent 007 nodig heeft. “De hegemonie van Aston Martin moet gedaan zijn. De originele Ian Fleming boeken bevatten maar een liefde, en dat is de Bentley.”

Bentley werkt ook aan zijn eerste 4×4 sport auto, Bentayga genaamd.