Nieuwe biografie over Steve Jobs belooft nieuwe, sensationele, nooit eerder vertelde verhalen

Dacht je dat je in de biografie Steve Jobs van Walter Isaacson alles al te weten was gekomen over de voormalige CEO van Apple? Dan denk je verkeerd. ‘Becoming Steve Jobs’, dat gepland staat om op 24 maart in de rekken te verschijnen, belooft een ongekende blik op het leven van Jobs met interviews van oud-collega’s, met inbegrip van zijn opvolger Tim Cook, zijn naaste medewerker en grote vriend Jony Ive, evenals zijn weduwe Laurence Powell Jobs.

“Het is een briljant, meeslepend geschreven boek waarin een antwoord op de centrale vraag over het leven en de carrière van de mede-oprichter van Apple wordt gegeven: Hoe kon een jonge man die zo roekeloos en arrogant was dat hij werd verbannen uit het bedrijf dat hij stichtte, uitgroeien tot een van de meest effectieve en visionaire zakelijke leiders van onze tijd? Op basis van uitgebreide interviews met familieleden, vrienden en concurrenten presenteren Brent Schlender en Rick Tetzeli een portret van Jobs dat veel genuanceerder en intiemer is dan eerdere biografieën,” schreef uitgever Random House over het boek.

Jobs blijft voor veel mensen een fascinerend persoon ondanks het feit dat hij in oktober 2011 overleed. Steve Jobs, het boek van Isaacson, kwam slechts twee weken na zijn dood uit en werd meteen een bestseller. De biografische film met Ashton Kutcher in de rol van Jobs werd in 2013 uitgebracht en ondertussen werken Aaron Sorkin en Michael Fassbender aan een andere film over het leven van de CEO die dit najaar hoort te verschijnen.