Jennifer Lawrence vertolkt oorlogsfotografe in nieuwe film Spielberg

Jennifer Lawrence zal de oorlogsfotografe Lynsey Addario vertolken in de nieuwe biografische film van regisseur Steven Spielberg.Productiemaatschappij Warner Bros heeft zo goed als een deal gesloten met Spielberg en de actrice voor een filmbewerking van de autobiografie It’s What I Do: A Photographer’s Life Of Love And War. Wanneer de deal rond is, zal ook de producer van American Sniper, Andrew Lazar, van de partij zijn.

De Amerikaanse fotografe Lynsey Addario reisde naar conflictgebieden zoals Afghanistan en Irak. Ze was lid van het reportageteam van de New York Times dat in 2008 de Pulitzerprijs won voor hun werk in Waziristan, gelegen in Pakistan. Haar werken werden al gepubliceerd in The New York Times, Time, Newsweek en National Geographic.Warner Bros was één van de vele productiemaatschappijen die een bod deden voor de rechten van de film. Ook de producer Darren Aronofsky was geïnteresseerd. Hij wou actrice Natalie Portman in de hoofdrol. Productiemaatschappij Working Title Films zou dan weer Reese Witherspoon als de oorlogsjournaliste willen hebben.  Margot Robbie en George Clooney waren ook geïnteresseerd in de rechten van de film.

Steven Spielberg heeft al een lange lijst van oorlogsfilms geregisseerd zoals Schindler’s list, Saving Private Ryan, War Horse en Lincoln.