Unieke dierenfoto verantwoordelijk voor nieuwe internethype

Na de felgekleurde jurk is er een nieuwe foto viraal gegaan op het internet. Op het beeld is een wezel te zien op de rug van een vliegende specht.

De foto werd gisteren genomen door de Britse Martin Le-May wanneer hij een wandeling maakte met zijn vrouw.”Toen ik mijn fotocamera wou gebruiken, kwam de specht onze richting uit. Wanneer we de wezel op de rug van de specht zagen, wisten mijn vrouw en ik dat het een kwestie was van leven en dood.” Het paar hoorde verontrustend geschreeuw alvorens getuige te zijn van de sprong van de wezel.“Dit is een zeer uitzonderlijke foto”, aldus Wild Life expert Lucy Cooke. “Wezels vallen normaal konijnen aan. De specht is niet zijn natuurlijk slachtoffer. Maar ze zijn onbevreesd. Een vrouwelijke wezel weegt minder dan een Mars-reep. Dat is de reden waarom de specht het lichtgewicht kon blijven dragen.”

Wanneerde de vogel landde, vreesde de fotograaf het ergste. “Gelukkig werd de wezel afgeleid door onze aanwezigheid. De specht vloog weg en de wezel verdween in het gras.”

Ondertussen is het beeld al meer dan duizend keer gedeeld op Twitter

 Is de foto wel echt? 

Er werd zelfs even een vergelijking gemaakt  met de gekleurde jurk van vorige week.

Daarna vonden de Twitteraars het een heel lieve foto.

  Natuurlijk konden enkele parodieën niet ontbreken. 

De Russische President Poetin vliegt mee met de specht.

poetin

Ook de Avatar uit de gelijknamige film vliegt op deze foto mee met de specht. 

avatar