Het eerste Belgisch kampioenschap Kop of Munt

De Schuur van Scheire organiseert het eerste Belgisch Kampioenschap Kop of Munt op 14 maart

Op zaterdag 14 maart vindt in de Florahallen van Aalst het eerste Belgisch Kampioenschap Kop of Munt plaats. Iedereen tussen 8 en 128 jaar kan gratis deelnemen.
“Het enige wat je moet kunnen is het verschil kennen tussen kop en munt en één van die woorden luidop kunnen zeggen als de scheidsrechter je vraagt om te raden”, zegt presentator Lieven Scheire. “Kop of Munt is de meest democratische sport ter wereld. Het maakt niet uit of je slim, sportief, talentvol of ervaren bent: in een spelletje kop of munt maakt iedereen evenveel kans om te winnen, namelijk 50%. Daarom organiseren wij met veel plezier het eerste Belgisch Kampioenschap Kop of Munt.”Het enige wat je moet doen is je op voorhand inschrijven via deschuurvanscheire.een.be/bk-kop-of-munt en op zaterdag 14 maart naar Aalst komen.

Het kampioenschap wordt gespeeld met het knock-outsysteem. Alle deelnemers komen in de eerste ronde random in een duel tegen elkaar uit, de verliezer van dat duel valt af en de winnaar gaat door naar de volgende ronde. Wie het volhoudt tot de halve finale wordt uitgenodigd om in de televisiestudio de finale te spelen en tot Belgisch Kampioen gekroond te worden.