Skydiver krijgt epileptische aanval tijdens sprong maar wordt op het nippertje gered

Ongelooflijke beelden tonen het angstaanjagende moment dat Christopher Jones een epileptische aanval kreeg terwijl hij in vrije val was op 2743 meter. Jones kreeg de aanval toen hij een bocht naar links wilde maken, maar werd op het nippertje gered door zijn skydiveinstructeur die zijn parachute opende.

Sheldon McFarlane, de instructeur, zei dat Jones al vier jaar geen aanval meer had gekregen en dat de arts hem groen licht had gegeven om te skydiven. “Hij was langs een arts geweest en geloofde dat hij alles onder controle had,” vertelde McFarlane aan Daily Mail Australia.

Jones droomde er al jaren van om piloot te worden, maar vanwege zijn toestand was dat onmogelijk dus besloot hij om zich te richten op het skydiven. “Ik heb vier jaar lang geen aanval gehad,” vertelde de 22-jarige student aan ABC. “Ik wilde altijd al eens ervaren hoe het voelt om in vrije val te zijn, dus ik besloot om het eens te proberen.”

De opname, gefilmd door de helm van McFarlane, toont hoe Jones heel snel het bewustzijn verliest wanneer hij uit het vliegtuig sprong. Jones klapt om en valt 1524 meter richting aarde in 30 seconden. “Hij draaide zich om en begon te spinnen. Ik wist niet helemaal zeker wat er gaande was,” zei McFarlane.

“Uiteindelijk besloot ik om naar hem toe te gaan en zijn parachute te openen. Liever te vroeg dan te laat.” Jones kwam weer bij bewustzijn op 914 meter en wist veilig te landen.

 

[embedyt]http://www.youtube.com/watch?v=ottzic_rMFs[/embedyt]