50 jaar Sound of Music: 8 momenten die we nooit vergeten

50 jaar geleden op  2 maart 1965 speelde de Sound of Music voor het eerst in de cinema. Actrice Julie Andrews speelde de rol van Maria, een verwarde non die gouvernante werd van de zeven kinderen van Kapitein Von Trapp. De film was wereldwijd een succes. Om het 50-jarig bestaan van de film te vieren,  sommen we de acht meest memorabele momenten op.

1. So Long FarewellIn het huis van Kapitein Von Trapp wordt een bal georganiseerd. Wanneer de kinderen naar bed moeten, zingen ze nog een nummer speciaal voor de gasten. Vooral de jongste, Gretl, laat menig moederhart smelten met haar schattigheid.

2.Het Centraal Station in Antwerpen

VTM startte in 2009 met een nieuwe talentenjacht Op zoek naar Maria. 11 vrouwen maakten kans op een hoofdrol in de Vlaamse versie van de Sound Of Music. Ter promotie werd er een flashmob gedaan in het Centraal Station van Antwerpen. Meer dan 200 mensen dansten op hun versie van Do Re Mi. De treinreizigers werden op 23 maart 2009 aangenaam verrast.

3. My Favorite Things: de droevige versie

Wanneer gouvernante Maria abrupt is gestopt, zijn de kinderen van Von Trapp niet gelukkig. Ze proberen dan maar een liedje te zingen maar dit helpt niet. Tot ze ineens een andere stem horen zingen. Maria is terug.

4. Kapitein Von Trapp gebruikt een hondenfluitje om zijn kinderen te roepen

Maria schrikt wanneer Kapitein Von Trapp een hondenfluitje gebruikt om zijn kinderen tot orde te brengen. De kinderen komen naar beneden als echte soldaten.

5. Dansen op de filmlocaties in Salzburg, Oostenrijk

Wanneer je als familie naar Salzburg trekt, is de wil groot om de mooiste filmscènes na te spelen. Tussen de prachtige bergen en de mooiste fonteinen beleef je de filmmusical helemaal opnieuw. Een Nederlandse familie waagde hun kans in dit filmpje.

6.De nieuwe Von Trapp-familie zingt Country

In America’s Got Talent kom je verschillende soorten mensen tegen. Zo ook deze Country-familie die een heel nieuwe versie zingt van My Favorite Things.

7. De meest romantische plek in het huis van  Kapitein Von Trapp. 

Zowel Maria en de Kapitein als Liesl en Rolf kozen het idyllische glazen tuinhuis als de romantische plek waar ze stiekem konden afspreken.

sound of music 4

sound of music 3

8. Lady Gaga op de Oscars 2015

En als laatste hebben we zangeres Lady Gaga op de Oscars van 2015. Zij zong een medley van de beste liedjes uit de film. Dit was voor de 50e verjaardag van de film.

http://www.youtube.com/watch?v=CI9bJzifdgY

Hierna kreeg ze felicitaties van niemand minder dan actrice Julie Andrews.

lady gaga en julie andrews