Het creatieve kluskoppel van woonblog.be

Tom Cole en Britt Sebrechts zijn gepassioneerd door alles wat met interieur, decoratie en renovatie te maken heeft. En ook al klinken zaken als waterbestendig laminaat, metrotegels of togozetels niet bepaald sexy, de prachtige foto’s en inventieve interieurcreaties op hun kleurrijke website Woonblog.be brengen je al snel tot inkeer. Met hun creatieve en vooral haalbare ideetjes wisten ze al snel duizenden mensen naar hun blog te lokken. Intussen hebben deze ijverige doe-het-zelvers al twee boeken op hun naam staan. Metro zocht uit waar dit olijke duo hun inspiratie vandaan haalt en welke trends de komende maanden hun opmars zullen maken.

De Batibouw-beurs is uit de startblokken geschoten. Welke renovatie-operaties hebben jullie thuis zelf uitgevoerd?
«Toen we ons apartement enkele jaren terug kochtten was er nog heel wat werk aan de winkel. Het ligt in een prachtig herenhuis van 1920, maar was op veel vlakken aan een stevige opknapbeurt toe om het zijn oorspronkelijke schoonheid terug te geven. We wilden graag zo veel mogelijk zelf doen maar onderweg merkten we toch dat je het soms beter aan een vakman overlaat. Onze eiken visgraat parketvloer hebben we bijvoorbeeld laten opschuren en behandelen door iemand die er veel meer van wist dan wij en het ook nog eens veel sneller kon doen. Zelf zouden we gedurende een week een schuurmachine moeten huren, terwijl de vakman de klus op een dag geklaard had. Sindsdien denken we dus twee keer na voor we zelf de handen uit de mouwen steken. Zelf aan de slag gaan is niet altijd zoveel goedkoper.»

MW005_interview_nl_5

Op jullie blog profileren jullie je als gespecialiseerde interieuramateurs. Kunnen jullie enkele trends noemen die we de komende maanden mogen verwachten?
«De Scandinavische trend viert nog steeds hoogtij. We zien veel witte sobere interieurs, opgefrist met pasteltinten en een vleug authenticiteit in de vorm van natuurlijke materialen zoals hout, natuursteen of zelfs koper. Alles heeft ook een ruw kantje, het gepolijste is eraf. Dat manifesteert zich in ruw afgeschuurde meubelstukjes waar je naast het blote hout nog verflagen ziet. Ook materialen zoals beton, die je vroeger enkel in ruwbouw tegenkwam, zijn nu volop zichtbaar in het interieur.»

Welke must haves halen we best zo snel mogelijk in huis?
«Planten zijn helemaal terug van weggeweest en zeker de exemplaren die weinig onderhoud vragen zoals vetplantjes of cactussen zie je overal opduiken. Wat de kleuren betreft zien we dit jaar vooral veel zwart en wit, liefst in combinatie met geometrische patronen.»

“Zelf aan de slag gaan is niet altijd goedkoper”

Op jullie blog geven jullie heel wat tips voor toffe DIY-projecten. Op welke eigen creatie ben je het meest trots?
«De meest creatieve projecten situeren zich vooral in de kinderkamer. Zo hebben we een grote tak wit geschilderd en voorzien van kleerhangertjes zodat het een kledingrekje geworden is dat op een leuke manier een beetje natuur in de kamer brengt. We maakten ook een leuk speelhuisje voor onze dochter. Aan de ijverige doe-het-zelvers thuis zouden we wel als tip willen meegeven dat je al die ijver niet mag laten resulteren in een hoop zelfgemaakte rommel. Maak daarom enkel zaken die je daadwerkelijk gaat gebruiken. Het is ook zeker niet zo dat je per se een handige harry moet zijn om aan het klussen te slaan. Zolang je er maar plezier aan beleeft, kan iedereen het. Veel DIY’s in onze boeken of op de blog zijn even eenvoudig als een lamp vervangen.»

Ikea-hacking is hotter dan hot. Welke Ikea-meubels hebben jullie al verbouwd?
«Bijna alles wat we van Ikea hebben is op de een of andere manier gehackt. Zo hebben we het hoofdbord van ons bed gezaagd om het minimalistischer te maken. En met een hoop Expedit-kasten op elkaar creërden we een wandvullend boekenrek.»

MW005_interview_nl_2Waar halen jullie zelf de ideeën voor een op- en top gezellig appartement?
«Raar maar waar, we kijken zelf zelden op andere blogs. Wel putten we veel inspiratie uit magazines zoals vtwonen, Kinfolk, Frankie of Milk deco om ideetjes op te doen voor ons eigen interieur. En dan is er natuurlijk Pinterest waar je met enkele zoekwoorden overstelpt wordt met inspirerende foto’s van prachtige interieurs. Je kan er zelf ook moodboards aanmaken om zo je favoriete stijl bijeen te sprokkelen.»

Welke toffe adresjes hebben jullie zelf recent ontdekt?
«De interieurwinkel ‘Donum’ in Antwerpen is net verhuisd naar een nieuwe prachtige locatie, ‘Wunderkammer’ in de Steenhouwersvest is een leuk hebbedingenwinketje en ‘The Game’ in de Nationalestraat is er ook eentje om in de gaten te houden.»

Wie zijn Tom en Britt?

Tom en Britt zijn een doodgewoon koppel met een buitengewone interieurpassie die ze de vrije loop laten op hun eigen webstek Woonblog.be. Al zo’n kleine drie jaar blogt het vrolijke duo erop los over alles wat met home, deco, DIY en de huisvesting van hun drie katten te maken heeft. Tot tweemaal toe werd hun blog bekroond tot ‘Beste Deco & Design Blog’ en intussen is hun virtuele wereld ook op papier verschenen in twee boeken: Het Woonboek en het recent uitgegeven Miniwoonboek.

 

Door Mare Hotterbeekx
Foto’s: woonblog.be