Red Bull Crashed Ice neemt Belfast over

De derde manche van het Red Bull Crashed Ice-seizoen vond afgelopen weekend plaats in het Noord-Ierse Belfast. Vanaf de trappen van het parlement moeten schaatsers zo snel mogelijk naar beneden glijden en onderweg nog een aantal moeilijke hindernissen, zoals Dutch Mountains en een brug die je plots 5,5 meter hoger brengt, overwinnen. Het parcours in de Noord-Ierse hoofdstad was tot nu toe het snelste van het seizoen en daar kroop natuurlijk heel wat werk in. Het duurde 34 dagen om 22.500 vierkante meter aan koelbuizen en 430 meter spekglad ijs aan te leggen. De Canadees Scott Croxall won de finale, zijn derde overwinning van het seizoen.

In het onderstaande filmpje kan je zien hoe Claudio Caluori, normaal gezien een mountainbiker, afrekent met het uitdagende parcours. Dankzij het cameraatje op zijn helm zit je bijna tot op het ijs.

Als dat nog niet genoeg was, doet trialbiker Dougie Lampkin er nog een schepje bovenop. Hij bedwingt het gladde parcours, doorgaans op één wiel, met zijn motorfiets!