Taylor Swift uitgeroepen tot vrouw van het jaar

Op de 18e editie van de Elle Style Awards in Londen is de Amerikaanse popzangeres Taylor Swift uitgeroepen tot vrouw van het jaar. Ze volgt de zangeres Katy Perry op die de prijs vorig jaar won.

De prestigieuze prijs werd uitgereikt door een andere winnaar, Sam Smith, die geëerd werd als zanger van het jaar. X Factor goeroe Simon Cowell werd erkend voor zijn uitzonderlijke bijdrage aan de entertainment sector.

Andere winnaars waren onder anderen Cara Delevingne (doorgebroken actrice), Maggie Gyllenhaal (televisie-actrice), Diane Kruger (filmactrice) en Rosie Huntington-Whiteley (model). Luke Evans, een van de sterren van The Hobbit, werd uitgeroepen tot acteur van het jaar en schoenontwerper Manolo Blahnik kreeg de lifetime achievement award. De Australische actrice Rebel Wilson kreeg de prijs van de rijzende ster.Andere gasten op het evenement in de Londense Sky Garden waren Pixie Geldof, MIA en Naomi Campbell.

Maar de belangrijkste prijs (vrouw van het jaar) ging naar Taylor Swift. De 25-jarige zangeres die onder meer bekend is van hits als ‘Eyes Open’ van de Hunger Games trilogie, en ‘You belong with me’, begon haar carrière in Nashville als country-zangeres bij Big Machine Records toen ze amper 14 jaar oud was. Hierna groeide ze uit tot een popster met rock ambities.

Swift, die uit Pennsylvania komt, is meer dan een zangeres. Ze schrijft en produceert haar eigen muziek, maar acteert ook. Ze speelde mee in de komedie Valentine’s Day, The Lorax en The Giver. Taylor steunt ook tal van projecten in Nashville en werd door The Hollywood reporter beschreven als “the Best People Person since Bill Clinton.”