Eerste uilenbar opent deuren in Londen

Na de bars voor katten en schapen, is het nu de beurt aan de uilen om een eigen café te krijgen geïnspireerd op de bekende thematische cafés in Japan. De trend zal trouwens voor een week geëxporteerd worden naar Londen. Van 19 tot 25 maart zal een café in Londen tijdelijk een drietal uilen verwelkomen.  Annie the Owl Bar zal volgende maand in Soho openen als onderdeel van een programma dat aandacht vraagt voor de bescherming van de vogels in het hele land.

hiboux

De organisatoren ontvingen al meer dan 32.400 aanvragen van geïnteresseerde uilenliefhebbers. Daarom heeft de organisatie besloten om een loting te houden. De winnaars van de loting zullen twee uur in de bar mogen doorbrengen in het gezelschap van Annie The Queen, Darwin en Winston, de drie uilen die begeleid zullen worden door een professionele valkenier. Aangezien uilen nachtdieren zijn, zijn de openingsuren van de bar anders dan normaal. Het café zal vanaf 20:30u open zijn tot twee uur in de ochtend.

In Japan zijn zulke cafés voor huisdieren al langer populair. Vooral de bars voor katten doen het uitzonderlijk goed, maar je kan er ook een café voor pinguïns en reptielen vinden.