Dronken beren moeten naar ontwenningskliniek

Twee aan alcohol verslaafde beren uit Rusland leefden twintig jaar lang in barre omstandigheden als huisdieren, maar binnenkort kunnen ze eindelijk genieten van een nieuw leven in Roemenië. In februari oordeelde een rechtbank dat de twee dieren in beslag moesten worden genomen. Hun eigenaar hield hen in een kleine en vuile kooi naast een restaurant in Sochi.

De beren werden verslaafd aan alcohol nadat bezoekers hen constant drank gaven uit amusement. Er scheen ook steeds een fel licht op hen waardoor één beer blind werd.

Het bevel om de dieren te verhuizen treedt pas in maart in werking, tot dan blijven ze bij hun oorspronkelijke eigenaar. Niemand wil de dieren in de Russische stad omdat ze een alcoholverslaving hebben en hierdoor vaak agressief zijn.

Anna Kogan, hoofd van de Britse Big Hearts Foundation: ‘Het gerechtelijk bevel zegt wel om deze dieren een andere thuis te geven maar in Sochi is er helemaal geen plaats.’ De Britse dierenrechtenorganisatie hoopt nu met de steun van het fonds van de actrice Brigitte Bardot om de dieren naar een reservaat voor beren in Roemenië te sturen. Zij zullen de twee dieren ook een behandeling geven tegen hun alcoholverslaving.