Hotel WiFi Test: Kies een verblijf met de snelste wifi-verbinding

De duurste hotels hebben vaak niet de beste WiFi. Wanneer je op zakenreis gaat, heb je vaak WiFi nodig om je klanten en bazen te contacteren. Dit lukt niet met een slechte verbinding. Nu is er een nieuwe applicatie Hotel Wifi Test die checkt of er in jouw verblijf een goede en snelle verbinding is alvorens je er in checkt.

De applicatie die ook een website heeft, werkt net zoals de internationale website TripAdvisor, waar deelnemers hun beoordelingen en foto’s kunnen toevoegen van bezienswaardigheden en hotels. Alleen geeft Hotel Wifi Test niet de hotels weer met de meeste sterren maar wel met de snelste WiFi-connectiviteit.

Verschillende verblijven zeggen wel dat ze internet aanbieden maar niemand weet hoe goed de verbinding is. Dankzij de de applicatie is dit probleem opgelost. Met het gebruik van de zoekfunctie kunnen reizigers hotels zoeken met de beste WiFi-kwaliteit. Ze kunnen ook laten weten op de website hoe gelukkig ze waren met de WiFi-verbinding.

Er is ook een ‘speed test’ knop die de reiziger  kan gebruiken tijdens zijn verblijf in het hotel. Zo kan hij anoniem aan andere reizigers laten weten hoe de WiFi is. ‘Ook het hotel kan hier uit leren’, staat er op de website.  ‘Zo zal de WiFi-verbinding in hotels over de hele wereld beter worden.’

De website heeft ook een studie die laat zien dat Zuid-Korea de beste WiFi heeft, hierna volgt Japan en op de derde plaats staat Oekraïne. België staat niet op de lijst omdat wij niet genoeg geteste hotels hebben.

hotel

Brussel staat echter wel op de lijst bij de  vijftig meest geteste wereldsteden. Wij prijken op de dertiende plaats met een WiFi-kwaliteit van iets minder dan 60 procent.

 hotel 3

Uit de studie bleek  dat er 33 procent meer kans is dat er in Europa een slechtere verbinding is dan in de Verenigde Staten.