Hoogzwangere mannen eren maand lang moeders

De ‘Three Pregnant Dads’ zijn midden-veertigers die zich afvroegen hoe het voelt om zwanger te zijn. De drie vaders dragen een maand lang een pak met borsten en een dikke buik, goed voor 15 extra kilo’s. Op het werk, op café en ‘s nachts blijft het aan. Enkel tijdens het douchen mag het uit. Pas op Moederdag, 15 maart, gaat het pak een laatste keer uit.

Groeiende borsten, de constante drang om te moeten plassen en slapeloze nachten waren zaken die alleen vrouwen maar al te goed kennen, tot nu dus. Jason, Steve en Johny zijn drie Britten die in Barcelona werken en wonen. Daarnaast wilden ze ook hun boek “The book of Mums” promoten op een originele manier. Het werd een uitdaging met een doel.

De drie mannen ontdekken hoe het is om het gewicht van een negen-maand oude baby te dragen. De 46-jarige Steve heeft een zoon die twaalf is en merkt nu hoe zwaar het moet geweest zijn voor zijn vrouw Kate. “Alledaagse dingen zoals je sokken aandoen worden opeens zware taken.” De iets jongere Jason (44) mijmerde op dag vijf. “Ik vraag me af waarom zwangere vrouwen niet met rolstoelen rondrijden. Dat vergemakkelijkt mijn dag een heel pak op kantoor.”

De Three Pregnant Days noemen hun pak een “empathisch buikje.” “Deze is speciaal gemaakt om op de blaas, maag en longen te drukken. Het is gemaakt om niet comfortabel te zijn,” zegt bedrijfsdirecteur Steve. “Op dag drie heb ik geen oog dicht gedaan. Ik kon gewoon geen goeie positie vinden.”

Ze zijn nu acht dagen bezig en houden vol tot 15 maart. “Ik heb nu al enorm veel respect voor alle zwangere mama’s die er zijn,” sluit Steve af.