Dansende lampen op nieuwe Audi

De Duitse autofabrikant Audi heeft nieuwe lichten ontwikkeld dankzij de OLED (Organic Light Emission Diode)-technologie. De stijl is levendig, grafisch hoogstaand en esthetisch zeer elegant. Maar of het zal mogen gebruikt worden is een andere vraag.

Audi heeft de achterlichten van zijn auto omgetoverd tot visuele indicatoren van beweging en veiligheid. De lampen geven de richting waarin de auto gaat aan. Als de auto naar links draait vloeien de rode lampjes naar rechts. Wanneer de auto afremt stromen ze meer dynamisch. Hoe sneller de auto gaat, hoe sneller ze ook zullen bewegen. De auto’s die er achter rijden kunnen dus in één oogopslag zien wat de bestuurder voor hem aan het doen is.

De OLED-technologie is de nieuwste in zijn soort. Het is afgeleid van de smartphones en tv’s, bekend om hun veelzijdigheid en helderheid. Het is niet de eerste keer dat Audi iets nieuws uitprobeert  met zijn lampen. De vorige editie van Audi, de 610 hp supercar, met laser koplampen werd niet goedgekeurd door de Amerikaanse Staat. Hoe ze op deze technologie zullen reageren, moeten we nog afwachten.

Bekijk onderstaand filmpje om te zien hoe ‘The Swarm” danst.