Apple lanceert emoji’s met verschillende huidskleuren

Een emoji is de ideale manier om je gevoelens in een berichtje uit te drukken zonder dat je een hele brief moet typen om je verstaanbaar te maken. Bovendien zou flirten zonder emoji’s via sms niet meer hetzelfde effect hebben. Toch is het aantal emoji’s erg beperkt want ongeveer alle verschillende etniciteiten ontbreken. Maar dat is dankzij Apple nu verleden tijd. Na lang overwegen heeft de technologiereus het probleem voor eens en voor altijd opgelost met een hoop nieuwe cultureeel diverse emoticons.

Multi-Race-Females

Multi-Race-Males

Family-Situations-and-New-Country-Flags

Het bijgewerkte emojipalet zal een verscheidenheid aan huidskleuren aanbieden voor alle menselijke icoontjes. Er zijn ook een aantal nieuwe symbolen die verschillende types van gezinssituaties voorstellen. Apple besloot om daarnaast ook meteen een waaier aan geactualiseerde objecten aan te bieden zoals een pictogram voor de iWatch en een aantal vlaggen van landen.

De update laat je toe om de huidskleur van elke menselijke emoji (bijvoorbeeld een lachend gezicht) aan te passen. Dat doe je door op de emoticon te klikken en een van de zes huidskleuren te kiezen.

Multi-Race-Hands

 

iPhone-6-and-Apple-Watch