Zoveel geld was Joey aan Chandler schuldig na Friends

Als je een die-hard fan bent van Friends, dan heb je je waarschijnlijk al eens afgevraagd hoeveel geld Joey schuldig was aan Chandler. Dankzij een ondernemende fan op Reddit weten we eindelijk het astronomisch hoge bedrag.

Redditor lincoln9659 de vraag: “Hoeveel geld was Joey precies verschuldigd?” op het subforum wedidthemath op reddit en kreeg volgend antwoord:

* Wij berekenen dat Chandler’s huur in Manhattan ongeveer 3500 dollar per maand was. Joey betaalde nooit zijn deel van de huur dus na drie jaar kwam dat al op een bedrag van 63.000 dollar.

* De nutsvoorzieningen waren niet opgenomen in de huur, wat de redditor ASmileThatKills schatte op een bedrag van 1000 dollar voor de helft van Joey over drie jaar tijd.

Het totaal tot nu toe is 64.000 dollar.

Net als Chandler moest ook Joey eten en vaak moest Chandler dat bedrag ook voor zijn rekening nemen. ASmileThaKills speculeert hier op een 100 dollar per week aan boodschappen, 100 dollar per week aan pizza/koffie/meeneemgerechten en nog 50 dollar per week voor Joey’s dates.

Dat komt op 5200 dollar per jaar, 3900 dollar voor zijn dates en 5980 dollar voor zijn meeneemmaaltijden. Dat brengt het totaal na drie jaar op 45.240 dollar.

Het algemene totaal is nu 109.240 dollar

Maar wacht, er is nog meer.

* Twee cursussen acteerlessen die elk 500 dollar kostten.
* Rekening houdend met de inflatie zou de helft van de kabel en telefoonfacturen voor Joey op ongeveer 35 dollar per maand komen. Dat is dan 1620 dollar.
* In seizoen 4 aflevering 2 is Joey er verantwoordelijk voor dat het hele appartement van de twee vrienden leeggeroofd wordt. Alle meubels zijn weg. De uiteindelijke factuur komt op ongeveer 5500 dollar.
* In seizoen 6 aflevering 8 vermeldt Chandler dat Joey hem nog 3400 dollar moet. Dat is vermoedelijk voor een aantal van de kosten in de lijst, maar dan zou het bedrag veel hoger moeten uitvallen dus namen de redditors aan dat het om onbekende diensten gaat.

Dat brengt het totaal op 120.760 dollar. Chandler was eigenlijk de suikeroom van Joey voor drie jaar in een van ’s werelds duurste wijken.