Auteur Fifty Shades of Grey wil zelf het scenario van de vervolgfilm schrijven

Dat EL James, de auteur van Fifty Shades of Grey, veeleisend was, werd al snel duidelijk tijdens het filmproces. Regisseur Sam Taylor-Johnson en James hadden namelijk enorme schreeuwpartijen tijdens het filmen. Desondanks wist Fifty Shades of Grey al meer dan 300 miljoen op te brengen dus een vervolgfilm zal er zeker komen. Alleen zal die zonder Taylor-Johnson gemaakt worden, want EL James wil volgens Variety zelf de regie in handen. Wie zich afvroeg waar alle seks uit de boeken naartoe was, zal blij zijn om te horen dat EL James ook het scenario voor haar rekening wil nemen.

Met een opbrengst van meer dan 300 miljoen dollar, is een vervolg op Fifty Shades of Grey onvermijdelijk. En normaal kunnen filmstudio’s zich dan amper inhouden om een sequel aan te kondigen. Toch heeft Universal nog met geen woord gerept over de vervolgfilm. Volgens Variety heeft dat te maken met onenigheid tussen James en de filmstudie rond details over de film.

Zo zou James veel meer seks in de film willen hebben zoals dat het geval is in haar boeken. Bovendien wil ze komaf maken met de preutse manier van filmen.

Hoewel er niets officieel is, zullen we regisseur Sam Taylor-Johnson en scenarioschrijver Kelly Marcel niet meer terugzien. Verrassend omdat de film in het algemeen betere kritieken kreeg dan de boeken, maar ook niet verwonderlijk door de ruzie met James tijdens de productie van de film.

Hoe dan ook, de komst van Fifty Shades Dark zal langer duren dan de gebruikelijke Hollywood-sequel, want de filmstudio zal heel het proces van in het begin weer moeten doorlopen.