WK in Qatar wordt in november en december gespeeld

Volgens Sports Illustrated en verschillende andere bronnen is er beslist dat het WK in Qatar in november en december 2022 gespeeld zal worden. Het Amerikaanse tijdschrift meldt dat een taskforce van de FIFA volgende week in Doha bijeen komt waarna de wereldvoetbalbond zal adviseren om het toernooi eind 2022 te houden.

Naar verluidt zal het uitvoerend comité van de FIFA dat advies de komende maand overnemen.

De toewijzing van het WK 2022 aan Qatar heeft al veel stof doen opwaaien. Al sinds de toewijzing is er een discussie gaande over wanneer het toernooi moet plaatsvinden. De klassieke maanden, juni en juli, zijn geen optie wegens het warme weer. De temperaturen in Qatar kunnen in de zomer oplopen tot 45°C. Dat is zowel voor fans als voor spelers niet uit te houden. De FIFA besloot afgelopen jaar al dat het WK in de zomer daardoor geen optie is, maar wanneer het dan wel zou plaatsvinden werd niet duidelijk.

Januari-februari en november-december waren de twee opties waartussen de FIFA kon kiezen. Een WK in de eerste wintermaanden van 2022 ligt moeilijk omdat ook de Olympische Spelen dan plaatsvinden en dus lijkt de beslissing op november-december te zijn gevallen.

Wanneer de Confederations Cup, een toernooi dat een jaar voor het WK gespeeld wordt, dan zal plaatsvinden is nog niet bekend.