Slimme lintmeter belooft passende online kleding

Online winkelen was nog nooit zo gemakkelijk.  Het Italiaanse bedrijf XYZE (uitgesproken als size) heeft een slimme lintmeter ontworpen. Het gadget ‘On’ belooft om jouw maten zo nauwkeurig mogelijk te meten en deze data via bluetooth over te brengen naar een smartphone-applicatie. De lintmeter is  160 centimeter lang en kan zo rond het hoofd, de taille en de heupen gedragen worden voor metingen.

Wanneer je kleren koopt online, weet je vrijwel nooit of ze wel zullen passen. Verschillende kleermakers en merken gebruiken hun eigen maten. Zo kan een maat ‘medium’ in winkel A groter zijn dan in winkel B. Je moet natuurlijk ook jouw eigen maten perfect opmeten. De applicatie probeert via deze weg het kledingprobleem op te lossen.

applcatie 2

Het gadget bestaat uit een traditionele lintmeter die door bluetooth in verbinding staat met de applicatie ‘On’. De applicatie doet al de rest. De data, via bluetooth verzonden, wordt bewaard in jouw persoonlijke XYZE ID. Die berekent een algoritme waarmee hij jouw perfecte maat zal weten. Hij heeft ook de maten van de kleding van verschillende winkels en merken. Zo weten de kopers direct of de uitgezochte kleding past.  ‘Ons doel is om online shoppen nog makkelijker te maken,’ laten de stichters Paolo Spiga en Andrea Mazzon weten. ‘De gebruikers zullen niet alleen tijd winnen maar ze zullen ook tevreden zijn met hun aankoop omdat de gekochte kleding zal passen.’

Het Italiaanse bedrijf hoopt dat handelaars hun applicatie zullen gebruiken, zo  vinden gebruikers makkelijker en sneller hun maat. Het gadget is nu al in een vroeg stadium verkrijgbaar voor 40 euro op de crowdfunding website Indiegogo. Het is nog niet geweten wanneer de slimme lintmeter op de markt komt. Of de lintmeter echt zo nauwkeurig meet, valt af te wachten.